Print

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ειδικότητας

 
 Οι μαθητές στην ειδικότητα παρακολουθούν τα εξής μαθήματα :

 

ΜΑΘΗΜΑ

ΩΡΕΣ/ΕΒΔ

Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων

3Θ+2Ε

Μεταποίηση Ζωικών Προϊόντων

3Θ+2Ε

Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων

3Θ+3Ε

Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων

2Θ+2Ε

Συσκευασία Τροφίμων

2Θ+1Ε

ΣΥΝΟΛΟ

23

Προφίλ επαγγέλματος


 
Ο εξειδικευμένος στην τεχνολογία τροφίμων, εκτελεί βασικές εργασίες σε όλο το φάσμα της επεξεργασίας, της συντήρησης και της διακίνησης τροφίμων.

Στη βιομηχανία τροφίμων ( με την ευρεία έννοια του όρου, δηλ. την παραγωγή πρώτων υλών, καταναλωτικών προϊόντων, υλικών μαζικής εστίασης κ.α. ) ο επαγγελματίας μπορεί να εφαρμόζει τεχνικές και να εκτελεί εργασίες που αποβλέπουν στην παραγωγή, στην αποθήκευση, στη συντήρηση και στη διακίνηση τροφίμων. Εφαρμόζει και τηρεί σχολαστικά τη σχετική νομοθεσία, καθώς και τις υφιστάμενες προδιαγραφές, εφαρμόζοντας αυστηρά τους κανόνες της υγιεινής διατροφής.